Städning förr och nu

Det såg så annorlunda ut förr, på så många sätt. Ens omvärld var begränsad till omgivningarna runt omkring en och sanningarna kändes mer sanna när perspektiven var snävare. PÅ ett vis var det nog bekvämare att leva sådär, på många vis är det bekvämare att leva idag.

Vem hade råd med städhjälp då?

Städning, till exempel. Hur såg det egenligen ut i hemmen för hundra och femhundra år sedan? Hur såg arbetsfördelningen ut? Vem hade hemhjälp och vem arbetade som hemhjälp. Hur såg statusen ut för de som arbetade som hemhjälp och för de som anlitade hemhjälp? Det var helt klart mycket mer uppdelat förr. 

Vem tar sig råd med städhjälp idag?

Idag anlitar allt fler städhjälp och det är långt ifrån bara de som har det riktigt gott ställt som tar sig råd med detta. Dels för att klassklyftorna har minskat i Sverige och allt fler faktiskt har råd att anlita en städfirma och dels för att man värderar annorlunda nu. Idag är det inte så att kvinnor blir husfruar som bara ägnar sig och hus och hem hela dagarna - och tur är väl det!

Undvika tjafs och obalans

På arbetsplatserna anlitas också städfirmor. Det ska inte vara de anställdas jobb att hålla rent på kontoret. Det skapas lätt orättvisor och ojämställdhet när sådant ansvar ska delas. Det är bättre att anlita en städfirma som är proffs på det här med kontorsstädning, än att tjafsa ibördes om trivialiteter.

Städernergi är en uppskattad städfirma i Stockholm som erbjuder alla typer av städtjänster, däribland då kontorsstädning. 

 

25 Oct 2016