Byt ut dina tråkiga persienner

Persienner är inte så snygga om vi ska vara helt ärliga. De är bra på att stänga ute solen, men de stänger samtidigt ute precis allat annat också. Det går inte heller att ha fönstret öppet med stängda persienner för om det blåser minsta lilla bris kommer de att fladdra så det låter som en hel plåtverkstad och sen gå sönder. 

Har man katt dessutom så blir det sju resor värre! Katter klättrar gärna genom bladen och kan fastna, eller göra sönder - eller så tuggar de av snöret! Med snöret har vi ytterligare problem... Hur många knutar är det just nu på dina persiennsnören och HUR kan det bli knutar? 

Bättre med markiser

Då är Somfy fönstermarkiser med motor så mycket bättre. De stänger ute solljuset på ett effektivt sätt men du kan fortfarande titta ut. Du kan öppna och stänga dina fönster utan bekymmer och katterna kan omöjligen komma åt dem och göra sönder dem, och skulle de ändå hoppa upp på dem så håller de! Läs mer om fönstermarkiser med motor här så förstår du vad det är som gör att de är så populära. 

Det bästa med markiser med motor är att man kan programmera dem att öppna och stänga vid sol men också att man kan ha olika sensorer kopplade till dem så de reagerar på vinden också. Sen ska det gå att styra med smartphone också har jag hört, det låter ju jättebra!

26 Aug 2022