En nystart vid 40+

När man är över 40 och har barn som börjar göra sig redo för att lämna boet så upptäcker man att man själv står inför en hel del förändringar. Efter många år som hemmafru där man uppmuntrat barnen under uppväxten så är det dags att komma tillbaka till yrkeslivet igen. Det är ju både spännande och skrämmande på en och samma gång. 

Inom vården behövs man alltid

Jag har funderat länge och väl på vad jag vill jobba med och det jag fastnat för är faktiskt vårdbiträde. Det finns många fördelar med att jobba inom vården och att få vara en del av att göra skillnad i människors liv är något jag verkligen tycker känns meningsfullt. Man kan skapa nya relationer och hitta nya vänner i alla åldrar och man kan, tack vare olika arbetstider, kunna finnas tillhands även för familjen. 

Jag har sett att man kan läsa en vårdbiträdeutbildning online och det är nog något som jag skulle kunna tänka mig att göra. Då vet man att man kan få ett heltidsavtal och bli tillsvidareanställd istället för att bara jobba timmar. Och ja, lönen blir ju lite bättre om man har en utbildning i bakfickan också såklart. 

Men finns det inget negativt med vårdyrket? Jo, självklart! Man får ju träffa människor som kanske lider, eller som är på väg att dö. Sen kan det ju bli jobbigt om det blir många tunga lyft på ett och samma pass. Men det skrämmer inte mig inte, så jag tänker nog satsa på detta. 

21 Feb 2024