Ska du byta ut alla dina fönster?

Känner du att det är läge för det där fönsterbytet? Kanske du redan har skjutit upp det ett tag, men att nu märker du av att de drar eller att det blir kallras? Det är dumt att inte byta fönster, för det kan kosta dig mer att låta bli än att göra det! Om du ska byta fönster, kolla gärna in www.smartafonster.se. Dina nya fönster, de ska ju sedan hålla i sisådär 40 år, så se till att välja rätt från början! 

Fundera på fönstrets funktioner, ska de ha extra mycket ljusinsläpp? Ska det gå att vädra? Tänk på att minst ett fönster i varje rum måste vara öppningsbart, med tanke på utrymningsväg!

Ha även koll på U-värdet på de nya fönstren! Någonstans mellan 1.0 och 1.3 är ett bra U-värde att sikta på för en vanlig villa.

Hitta bra fönster till ditt hus

De två sakerna de flesta kollar på då de ska köpa nya fönster, det är energieffektivitet och pris- Men tänk även på att välja fönster som passar just ditt hus. Du som vill köpa bra fönster, som är energimärkta har i princip tre olika val. Det är dåå PVC-fönstere, träfönster eller aluminiumfönster. De alla har så klart sina olika fördelar och nackdelar. 

Det är många som idag väljer att köpa fönster i PVC. Det är ett bra val eftersom att de är rätt billiga samt att de inte heller kräver direkt något underhåll. 

22 Apr 2022