Hur rankar man högt på Google?

Idag pratas det ofta om att "ranka högt på Google". Det betyder helt enkelt att om man har en hemsida, så vill man att den ska synas på allra första sidan, så högt upp som möjigt när folk söker efter olika saker som har att göra med det man sysslar med. Har du vissa produkter du säljer, eller tjänster du erbjuder och någon söker efter det, ja då vill du ju att de ska hitta din sida, gå in där och beställa. 

Men hur kan man göra då, för att hamna så högt? Jo, det stavas SEO! Det handlar bland annat om att sökoptimera din hemsida, med rätt sorts sökord, så att den pushas högt upp. Det bästa är att låta en bra mediabyrå göra det åt dig. Läs mer om en här. 

Det kan även vara smart att satsa på Google Ads, som är så kallade köpta annonser. Även det kan en mediabyrå hjälpa till med.

Använd sociala medier

Som företagare är det även smart att engagera sig i sociala medier, så att man interagerar med de som kan tänkas vara intresserade av det du har samt även existerande kunder. Det är rätt smart att ha en företagssida på Facebook till exempel. Men se då till att vara aktiv samt att dela relevanta inlägg med mera. Sedan finns det även Instagram, Twitter med mera. Men ha fokus på en i taget, det är det allra bästa!

21 Feb 2022