Flytta dit jobben finns?

Ibland kan det ju vara så att det är svårt att hitta jobb i den stad eller den kommun man bor i. Det kan leda till att man måste flytta. Förr talades det om att AF kunde mer eller mindre tvinga arbetssökande att flytta dit jobbet fanns. Dock inte om man har familj och annat som så att säga binder en kvar. Vet inte hur dessa regler ser ut idag. Men ibland kan det ju vara värt att ta med hela familjen till ett helt nytt ställe. Om du blivit intressant för rekrytering Malmö men bor i mellersta Sverige till exempel. Ett sätt att jobba på och att hitta jobb, det är via GigStep. Vissa jobb kan ju göras på distans eller på nätet.

Jobba online?

För att utöka möjligheten att hitta jobb, så kan det vara bra att leta efter jobb du kan göra hemma. Det finns ju många möjligheter att jobba uppkopplad på nätet så att säga. Du kan bland annat jobba som chatt-operatör, eller kundtjänstmedarbetare. Att vara frilansande skribent är ett annat alternativ. Söker du på jobba hemifrån på Google, så får du en massa bra tips.

Att jobba som giggare, det är ett annat bra sätt att hitta jobb på. Du kan då få korta eller långa uppdrag. Det kan kombineras med att du gör andra saker med, eller som ett sätt att få in en fot på ett företag du gäna vill jobba på.

23 Nov 2021