Fiske i Östergötland

Visste ni det att en av de främsta fiskedestinationerna i Sverige är just Östergötland? I denna region finns det både ett varierat och ett kvalitativt fiske, året om! 

I väster finns Sveriges näst största sjö, Vättern. Det har att klart, djupt vatten samt ett trettiotal olika fiskarter. I öster har du Östersjön med sina havsvikar och Östgötaskärgården, ett stycke orörd natur som ger dig stillhet, natur och äventyr.

Sedan har du även kusten, som erbjuder ett spännande och världsberömt fiske efter grov havsöring och stor gädda. Som om inte det vore nog, så finns det tusentals insjöar med varierande storlek och fiske mellan kusten och Vättern. Det finns flera fantastiska sjöar, både i de vildmarkslika skogarna och på den östgötska slätten som erbjuder ett bra fiske efter stora gösar och gäddor samt att det är ett paradis för metaren.

Testa att fiska i Roxen

I sjön Roxen, som ligger i centrala Östergötland, nära Linköping och Norrköping kommun finns det chans till bra fiske. Sjön i dig är på cirka 10 000 ha. Den är även en relativt grund sjö med ett maxdjup på c:a 7 meter samt ett medeldjup på ca 4,7 meter. I denna sjö finns det arter så som asp, gädda, abborre, gös, ål med mera. Glöm inte bort att lösa fiskekort.

Du som inte ska fiska, men är sugen på att äta god fisk, du kan besöka sydfisk.se och köpa fisk online!

28 Jan 2022