Alvastra Krönikespel

Makten och Härligheten heter skådespelet som i juli varje år spelas upp i sommarnatten, vid Alvastra klosterruin som utgör scenplatsen. En fantasifull saga om ont och gott som väver samman myt och historia. Källa: Visitöstergötland

Alvastra krönikespel, utspelar sig varje år, med Alvastra klosterruin som scen. Skådespelet heter Makten och härligheten och spelas upp varje juli. Detta är en saga, som innehåller både myt och historia. Berättelsen tar sin början på den tid då jättarna och alverna fann och då drottning Omma levde. Omma hade en älskade, som slog ihjäl sig på Omberg. Omma är alldeles otröstlig och gråter, hennes tårar bildar Vättern.

I detta krönikespel möts man av älvor som dansar. Man möter jättarna och man möter även munkar, vikingar och riddare. På scen finner vi även djävulen, digerdöden samt den heliga Birgitta i dräkter som är tidstypiska.

Den största handlingen kretsar runt mytologin kring Omberg. Till det får vi även specialskriven musik av Gunnel Frisk.

Både barn, ungdomar och vuxna deltar i ensemblen och leds av regissören Bernt Lindqvist, koreografen Lotta Sabel Gustafsson och musikansvarige Anna-Karin Ranelf.

29 Oct 2017