Åk på bilsemester i Sverige

Ett mycket bra sätt att se sig omkring i Sverige det är att åka på bilsemester. Alltså att bila runt, köra till olika städer och orter. Dock krävs det ju att du har körkort för det. Om du inte har det än, se till att skaffa det och glöm inte boka halkbana Stockholm. Du behöver även en bra bil samt att du bör se till att bilen är utrustad för att klara av att åka på semester med. Bland annat bör den ha bra däck på, med rätt mönsterdjup. Fundera på hur du ska packa bilen. Är ni många i bilen kan det vara bra att satsa på takbox eller ett takräcke då det inte alltid får plats i bagaget med allt. 

Bilsemester utomlands?

Det går så klart bra att även ha bilsemester utomlands. Antingen köra med din egen bil ut i Europa eller hyra bil i ett land. Dock är det en del regler och lagar som gäller i andra länder som inte alltid är lätt att veta. Bland annat är det förbjudet att köra med badtofflor på fötterna i Tyskland och det kan ge böter. 

I vissa länder är det krav på att ha vissa saker med i bilen då du är ute och kör. Om du ska åka igenom Polen, Estland, Lettland, Litauen, Albanien, Rumänien, Bulgarien, Moldavien, Ryssland, Vitryssland, Ukraina, Grekland eller Turkiet, så måste du ha med en brandsläckare i din bil. En reflexväst måste ligga i bilen om du är i Belgien, Bulgarien, Italien, Spanien eller Österrike.

Så kolla upp med det land eller de länder du ska åka i, vad som gäller där!

28 Apr 2021